Ny vintagebutik i Midsommarkransen

Kransenkartan vill hälsa nya vintagebutiken På Andra Våningen varmt välkomna till oss och till Midsommarkransen. 

I butiken På andra våningen samsas vintagemöbler med vackra vaser, ljusstakar, drinkbord, rottingfåtöljer, textiler, vintagekläder och mycket mer. Allting handplockat av Anna och Rickard som driver butiken. 

Det här en riktig pärla med andra ord!

På Andra våningen hittar du på Svandammsvägen 15 och de har öppet torsdag - söndag. 

Guide till Midsommarkransen

Beata – som bloggar på Radar Magazine – har besökt oss och gjort en härlig guide över Midsommarkransen. Väldigt roligt tycker vi!  

Bland annat har hon besökt Dunke Design, 2 little spoons, Mimmi Staaf, Svenska Armaturer, Vintagefabriken, Koffertmannen och Zugio Sushi

Kurser i läderhantverk och växtpressning hos Mimmi Staaf

Hurra! Nu lanserar Mimmi Staaf nya kurser för våren. Bland annat kurser i läderhantverk och växtpressning. En kunskap för livet och inspiration deluxe utlovas!

Läs mer om vårens roliga kurser hos Mimmi StaafHantverka.com.

Invigningsfest hos Fabriken i Kransen

Den nystartade, kreativa studion Fabriken i Kransen bjuder i morgon – torsdag den 9 februari – in till invigningsmingel i sin nya lokal på Svandammsvägen 8

Det kommer finnas dryck och tilltugg, tipsrunda och kreativ pusselhörna för både stora och små! 

De har öppet hus kl 17-20. Självklart är också butiken Vintagefabriken vägg i vägg öppen kvällen till ära med fina rabatter (två av ägarna i Fabriken i Kransen är nämligen också de som driver Vintagefabriken). 

Foto av Pernilla Ahlsén.

VISIT STOCKHOLM BESÖKER KRANSEN

Stockholmsguiden Visit Stockholm – med flera tusen följare på Instagram och Facebook – har nyligen besökt Midsommarkransen och Telefonplan! Som vanligt är deras guide komplett med fina bilder och härliga tips. 

Nu hoppas vi såklart att ännu fler hittar till vårt charmiga område! Tack för besöket och välkomna åter!

Kransenkväll den 15 december

Nu är det dags igen! Torsdagen den 15 december festar vi till det med årets sista Kransenkväll. Då har alla butiker och caféer kvällsöppet mellan kl 17-19 och bjuder på fina julklappstips som är både unika, småskaliga OCH snälla mot såväl miljön som plånboken!

Ta med dig en kompis, en sambo eller en familjemedlem och kom och mingla i Stockholms charmigaste närförort!

Kvällskurser hos Vita Vera

Hösten är här med besked och vad passar väl bättre då än att gå en kvällskurs – för inspiration och ny, härlig kunskap?

Hos Vita Vera erbjuds under november månad inte mindre än två kurser! Den 10 november hålls en kurs i hur man skapar sin egen hudvård av vegetabiliska ingredienser och den 24 november lär rawfoodkocken Kerstin Åkesson ut hur man gör sin egen raw choklad.

Två datum att lägga på minnet med andra ord! Mer info om kurserna och om hur du anmäler dig hittar du hos Vita Vera

Foto via The FoodClub.

Utökade öppettider på Bukowskis Market

Nyhet! Bukowskis Market i Midsommarkransen (Västberga Allé 3) ar fått förlängda öppettider! Numera har de öppet längre för in-och utlämning på vardagar. Väldigt kul tycker vi som verkligare ser Bukowskis som ett av favoritställena i Kransen. 

Numera är Bukowskis Market öppet:

Mån - Fre 10-19
Lördag 11 - 15
.

Självfallet kan man alltid under dessa tider besöka deras showroom och titta på alla möbler, få en kostnadsfri värdering av föremål etc.

Varmt välkomna!

Här hittar ni mer information om Bukowskis Market i Västberga.

Kransenkväll den 29 september

Välkomna på höstens första Kransenkväll – torsdagen den 29 september kl 17-21. Alla butiker och caféer i vår mysiga närförort Midsommarkransen har kvällsöppet och bjuder på fina rabatter och erbjudanden kvällen till ära!

Medverkande denna kväll är fler än någonsin tidigare – hela 22 stycken. 22 stycken anledningar att besöka Midsommarkransen med andra ord!

De som håller kvällsöppet är:

2 little spoons

Bodil Vintage & Retrorummet

Dunke Design

Ett Chokladeri & Ett Skafferi

Familjesmycken

Gruvan 56

Hatteljén

Koffertmannen

Maria Sjödin Stockholm

Mimmi Staaf Möbelmakeri

Nalle och Kroppkakan

Systrarna Blom

Tack

Tellus Blommor

Studio 47

Svenska Armaturer

Vintagefabriken

Vita Vera Organic Lifestyle

Tellus Cykel & Motor

 

Hoppas vi ses den 29 september! 

PROGRAMLEDAREN JESSICA GEDIN VÄLJER MARIA SJÖDIN

Programledaren Jessica Gedin bar under gårdagens festligheter på Kristallengalan en klänning designad och sydd av Kransens egna Maria Sjödin. Jättekul tycker vi och ännu ett bevis på vilka kreativa begåvningar som ryms i Kransen med omnejd!

Maria Sjödin är också känd för sitt unika koncept Casual Priest  där hon skapar kollektioner med funktionella, snygga och bekväma kläder för en ny generation av präster och diakoner. 

Stort grattis till framgångarna Maria!

Dunke Design + H&M Home = sant

Dunke Design har nyligen inlett ett samarbete med H&M Home – där deras industriella möbler får vara en del av inredningen i H&M:s nya popup storeDrottninggatan i Stockholm

Grattis till detta spännande samarbete Jörgen och Sara på Dunke Design!

Fantastiska fotografen Anna Malmberg– som ju också håller till i Midsommarkransen – var bjuden på invigningsfesten och tog massvis av fina bilder. Fler fotografier hittar ni på hennes blogg

Läs mer om Dunke Design här på Kransenkartan.com och missa inte ett besök i deras fina lokaler på Svandammsvägen 8. 

Sommar i Kransen

Trevlig sommar! Nu stänger de flesta av butikerna och caféerna ner för sommaren och öppnar igen i augusti. Se respektive ställe för mer information! 

Psst. Några har öppet precis som vanligt under juli månad. Bland annat Vita Vera Organic Lifestyle och Ett Skafferi har öppet hela sommaren. 

Foto av Emma Sundh.